Årets första mottagare av utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan inledde säsongen på bänken, men gjorde succé när han väl fick chansen. Det handlar om 18-årige Hammarbytalangen Williot Swedberg, som stod för fem mål och flera fina insatser i april.

Swedberg är fostrad i Hammarbys akademi och har bland annat gjort matcher i såväl P17 som P19 Allsvenskan. Samtidigt flyttades mittfältaren tidigt upp till seniorerna – och han har med eftertryck visat att det var rätt beslut.

Williot Swedberg inledde säsongen på Hammarbys bänk men spelade snabbt till sig en startplats med sin offensiva effektivitet och mogna mittfältsspel. Hans insatser har gått hand i hand med lagets, då Hammarby toppade tabellen vid månadsskiftet efter att ha tagit fyra raka segrar i april.

Han var nominerad till priset tillsammans med lagkamraten Nahir Besara och Mjällby AIF:s Carlos Moros Gracia, och motiveringen till utmärkelsen lyder enligt följande:

Williot Swedberg gick upp i tidig skytteligaledning i Allsvenskan efter sina fem mål i april, ett sensationellt facit från den 18-årige Hammarby-mittfältaren.

Månadens spelare kommer att utses sex gånger per säsong. I juryn sitter 16 lagkaptener eller sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

Månadens tränare blev Marti Cifuentes, även han i Hammarby. Spanjoren har bland annat en bakgrund som P19-tränare i AIK.

I Superettan heter Månadens Spelare Jack Cooper-Love, som nu är utlånad till Skövde AIK från IF Elfsborg, vars akademi han också tillhört – precis som Månadens Tränare, Tobias Linderoth. Även han representerar nu Skövde AIK.