I år har AIK:s P16-lag gjort 4,4 mål per match i serie- och cupspel. För IF Elfsborgs motsvarighet har det blivit fem fullträffar i snitt.
På onsdagen möts klubbarna i Ligacupens final.
– Det här blir något nytt för oss, vilket också känns väldigt kul, säger AIK-tränaren Linus Wennberg.

Ligacupens gruppspel inleddes redan i februari, och därifrån avancerade ettorna till slutspel. AIK var ett av lagen som tog sig dit, och efter segrar mot såväl GIF Sundsvall (5-3) som Hammarby TFF (3-2) har man nu chans att bärga årets först trofé.

En prestation som blir ännu mer imponerande när man tar hänsyn till att många spelare anslutit inför årets säsong.
– Vi hade ingen jättestor 06-kull utan fick göra ett rejält rekryteringsarbete inför säsongen. Några var kvar sedan förra året, men sedan fick vi in ett stort gäng spelare och fyllde på med ett antal 07:or. Att få tävlingsspela så tidigt i Ligacupen tror jag därför har passat den här gruppen bra, killarna har fått kliva in i ordentlig matchning direkt, säger 32-årige Linus Wennberg, som gör sin tolfte säsong som ledare i AIK men den andra i P16.

I semifinalen mot Hammarby TFF låg laget under med 0-2 efter en kvarts spel, men hämtade ikapp underläget och avgjorde sedan med förlängningens sista spark.
– Vi har hamnat i underläge ett par gånger under året och tagit oss tillbaka på ett bra sätt. Det här är en grupp som kör på och som är väldigt prestigelös på det sättet, vilket kanske skiljer sig mot andra grupper vi haft tidigare.

32 år gammal är även Elfsborgs P16-tränare, Nicholas Wallin-Nastaj. Han förfogar som sagt över ett offensivt gäng, som slog IFK Göteborg (5-2) och Lund (7-2) i kvarts- respektive semifinal.
–  Vi har väldigt skickliga spelare individuellt och vill arbeta med att sätta dem i offensiva lägen och skapa en-mot-en-situationer på kanterna. Får vi till det högt upp i banan så skapar vi mycket chanser, och hittills har vi haft bra utdelning, konstaterar Wallin-Nastaj.

Hans Elfsborg har också fördel av hemmaplan i Ligacupfinalen.
– Det ska bli jättekul för spelarna att få spela en final, det gör de inte varje vecka, med anspänningen och allt vad det innebär. Det blir kul att se hur de hanterar den situationen, men jag tvivlar inte en sekund på att de kommer gå ut och njuta och ha roligt, och vi ska hjälpa dem att få den känslan så att det inte känns betungande istället.

Nicholas Wallin-Nastaj har varken mött eller sett onsdagskvällens motståndare spela, men däremot har Linus Wennberg relativt god koll på Elfsborg.
– Jag upplever att vi kanske har lite längre bollinnehavssekvenser än Elfsborg, de kanske är ännu mer direkta än vad vi är. Samtidigt är en final en final, och då finns det andra saker som spelar in. För många av våra spelare är det första gången de står inför den här typen av match så det här blir något nytt för oss, vilket också känns väldigt kul, säger Wennberg.

Matchen spelas klockan 16.15 idag, onsdag, på Borås Arena.