Ligacupens P16-final togs hem av IF Elfsborg. Segersiffrorna skrevs till 5-1 mot AIK hemma på Borås Arena.
– Vi kände innan matchen att vi har en bra chans. Vi trodde på det hela vägen, säger Elfsborgs tvåmålsskytt Elijas Gunnergård Ortan.

AIK tog förvisso ledningen i matchen efter mål av Linus Järeteg men Elfsborg jobbade sig snabbt in i matchen efter att AIK dragit på sig ett rött kort efter en frilägesutvisning.

Elijas Gunnergård Ortan kvitterade genom en frispark upp i krysset och bara minuter senare gjorde samma spelare 2-1 till sitt Elfsborg.

220525 AIKs Linus Järeteg och Elfsborgs Elijas Gunnergård under finalen i Ligacupen P16 mellan Elfsborg och AIK den 25 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0189

I den andra halvleken var det inget snack om saken. På fem minuter en bit in i halvleken så hade Elfsborg gjort både 3-1 och 4-1 och AIK var ett slaget lag. 4-1 var en riktig delikatess när John Andrén stänkte in en volley bakom Arvid Snäcke i AIK:s mål.

– Det var en bra match. De gjorde första målet men sedan kunde vi jobba oss in i matchen, menar Elijas Gunnergård Ortan.

Matchen slutar 5-1 och IF Elfsborg är mästare i Ligacupens P16-final.

Elijas Gunnergård Ortan gjorde två mål i finalen men också två assist.
– Det var skönt, jag har haft lite problem med frisparkar förut men nu satt den, säger Elijas Gunnergård Ortan om sitt frisparksmål, och fortsätter.

– Nu ska vi in och sjunga och sedan är det bara att fortsätta fira.

De båda klubbarna möts i juni igen, då i Ligacupens P17-final.

220525 AIKs William Rashidi i kamp med Elfsborgs Dag Hallgren och Viggo Lidberg under finalen i Ligacupen P16 mellan Elfsborg och AIK den 25 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0189