Senare i maj är det dags att kora vinnare i årets upplaga av Ligacupen för P16-, P17- och P19-lag. Och nu är samtliga finalister klara!

P16
I den ena semifinalen blev det målrikt värre. Elfsborg vann nämligen med 7-2 mot Lunds BK, efter att ha lett med 3-1 in till halvtidsvilan. Två av de tre första målen gjorde Elijas Gunnergård Ortan, som dessutom stod för ytterligare en fullträff i andra halvlek.

I semifinal nummer två var dramatiken desto mer påtaglig. Redan efter 14 minuter hade Hammarby TFF gått fram till en 2-0-ledning mot AIK på Skytteholms IP, men reduceringen kom i första halvlek och i den absoluta slutminuten kvitterade Albin Danielsson till 2-2. I förlängningen avgjorde sedan Hans Koffi Roux till 3-2 för AIK.

Elfsborg mot AIK i final, med andra ord.

P17
Även i P17-klassen har Elfsborg tagit sig hela vägen. Mjällby AIF gjorde visserligen det första målet i onsdagskvällens semifinal, men med timmen spelad kom den kvittering som sedermera innebar att förlängning väntade. Där gjorde Malte Wester två mål för boråsarna, som alltså vann med 3-1.

Den andra semifinalen – mellan Brommapojkarna och AIK – blev också jämn. BP ledde både med 1-0 och 2-1, men fick ge sig på slutet. I 80:e minuten åkte man på en utvisning, och kort senare satte AIK 3-2 via en boll som tog på en BP-spelare och gick in i nät.

Elfsborg mot AIK även i den här finalen, alltså.

P19
Ett lag från Brommapojkarna tog sig dock fram till guldmatchen, och det var föreningens P19-gäng. Borta mot IFK Norrköping gjorde Lucas Bergvall matchens enda mål i den 50:e minuten.
Tajt och tätt var det också i Göteborg, men när Oskar Ruuska satte 3-1 för Häcken mot Helsingborg med kvarten kvar så verkade det vara klappat och klart. Eller? Nej, HIF reducerade i minut 88 och kvitterade genom Liam Svensson i minut 90, och tvingade därmed fram såväl förlängning som straffsparksläggning. I den var det Häcken som sedan drog det längsta strået.

Brommapojkarna mot Häcken väntar i P19-finalen, således.

Datum och spelplatser för samtliga finaler meddelas inom kort.