En tidig utvisning satte sin prägel på Ligacupens P19-final, och gav BK Häcken en fördel som man såg till att utnyttja. Göteborgslaget vann med 2-0 hemma mot Brommapojkarna efter att Semir Bosnic gjort båda målen.
– Vi visar att vi är det bättre laget, och därför förtjänar vi att vinna, säger han till Unicoach.se.

När Häcken senast vann Ligacupen, år 2020, var det Semir Bosnic som avgjorde mot IFK Norrköping. Och visst verkar han trivas i matcherna som gäller något.

Mot Brommapojkarna klev han in i handlingarna redan i den 16:e minuten, med ett distansskott som signalerade klass och som innebar 1-0 för Häcken. Eller med mittfältarens egna ord:
– Vi bryter bollen och kommer i en omställning. Jag är helt fri på högerkanten, viker in på min vänster och skjuter i målvaktens bortre hörn.

Brommapojkarna hade i det läget redan åkt på en frilägesutvisning, men var trots det numerära underläget knappast chanslöst. Pigge Mario Butras skapade ständigt farligheter, och vi minns också ett läckert cykelsparksförsök från Elias Jemal som dock gick rakt på Häckens målvakt.

Semir Bosnic fick själv ett par lägen att avgöra med sin fina frisparksfot, men det var istället från straffpunkten som 2-0 kom i den 72:a matchminuten. Strax före skottet omringades han av motståndare som försökte få honom ur balans, men det hjälpte föga.
– Jag lyssnade inte på vad de sa, utan bara gick och satte den, konstaterar han.

En välförtjänt seger, tyckte Bosnic, och fick medhåll från Häckentränaren Hristijan Cvetkovski:
– Vi spelade enligt matchplanen och hade några spelare som vann matchen åt oss, som Semir som avgjorde, men det var en kollektivt bra insats. Om vi går tillbaka och tittar på alla matcher vi spelat i Ligacupen så tycker jag att det här är en välförtjänt titel, säger han.

Final, Ligacupen P19:
BK Häcken – Brommapojkarna 2-0 (1-0)
Gothia Park Academy

Mål:
1-0 Semir Bosnic (16)
2-0 Semir Bosnic (72, straff)

BK Häckens startelva:
Sebastian Banosic;
Max Gummesson, Charlie Axede, Jonas Lundgren, Sigge Jansson;
Liam Mekic, Semir Bosnic, Pontus Dahbo;
Momodou Lamin Sonko, William Nilsson, Oskar Ruuska.

Brommapojkarnas startelva:
Otega Ekperuoh;
Theo Bergvall, Zinedin Smajlovic, Ted Holstein, Victor Ekström;
Leonard Kleist, Mario Butros, Lucas Bergvall;
Elias Jemal, Philip De Fine Licht, Richie Omorowa.

Foto: Bildbyrån