AIK:s utvecklingschef, Magni Fannberg, är årets Unicoach. Detta bland annat för att Fannberg har utvecklat AIK:s interna tränarutvecklingsprogram till hög internationell nivå.
– Det här är som jag prisas för ett arbete som vi har gjort tillsammans i akademin. Vi tar det som pris till hela verksamheten, säger en glad Fannberg till Unicoach.

Årets Unicoach blir en ledare som under året har gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med utbildningen av klubbens unga spelare, och som förtjänar att uppmärksammas extra mycket.

2021 års vinnare är Magni Fannberg, utvecklingschef i AIK.

Motivering:
Magni Fannberg har under året bidragit som gruppledare för en av arbetsgrupperna i den nya certifieringen 2.0, som träder i kraft från och med i år. Fannberg har utvecklat AIK:s interna tränarutvecklingsprogram till hög internationell nivå och har under året delat med sig av sina erfarenheter till övriga kollegor inom nätverket både på utvecklingschefsprojektet och i samband med nationella utvecklingskonferensen. Genom att visa öppenhet har han spridit kunskap som kommer till nytta för övriga klubbar i landet. Rent sportsligt kom Fannberg under hösten in som tränare på AIK P19, då laget klättrade från en nionde plats till en säker fjärdeplats i serien och därmed kvalificerade sig till nästa år P19 allsvenska.

Fakta årets Unicoachpriser:
Utmärkelserna delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademichefsutvecklare respektive Sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Anders Falk, Sponsorchef på Unibet.

Utöver årets Unicoach så delas även priser ut till årets målvakt, back, mittfältare och forward samt till årets Unicoachklubb