IFK Norrköping hade sina chanser, men brände för många. Istället var det danska Nordsjälland som tog hem en knapp 3-2-seger under Skandinaviska Mästerskapens första speldag.

I Skandinaviska Mästerskapen mäter några av norra Europas bästa P16-lag krafterna, och just i år – på grund av det snötäckta vinterlandskapet – arrangeras turneringen inomhus i Göteborg och Borås.

Onsdagens möte mellan Nordsjälland och IFK Norrköping hölls exempelvis i Prioritet Serneke Arena, där åskådarna fick förmånen att följa två tekniskt skickliga lag som hellre höll bollen längs marken än i luften.

Och just den här dagen var det de tillresta danskarna som gjorde det bäst.
– Jag tycker att vi var bättre i första halvlek, men vi brände för många lägen som vi borde ha gjort mål på. Samtidigt var de bra, riktigt bra, konstaterar IFK Norrköpings lagkapten Ture Sandberg (bilden nedan).

Rörlige Sebastian Hakim hade exempelvis två riktigt bra möjligheter tidigt i matchen, men båda gångerna räddades de låga avsluten. Större framgång hade då Nordsjällands Mickael Dosso, som gjorde 1-0 i den första halvlekens slutminut.

Efter pausvilan tog det inte särskilt lång tid för Magnus Munck att utöka ledningen till 2-0, men Norrköping hade knappast gett upp. Tvärtom skapade man flera lägen – vi minns bland annat en frilägesmiss och ett bortdömt mål – innan Yonis Al Macow reducerade i den 64:e minuten.

Magnus Muncks fina individuella aktion gav dock 3-1 en stund senare, och då hjälpte det inte att Milton Erenius tröstnätade för Norrköping på slutet. Det blev ändå förlust.
– Det känns surt att förlora med uddamålet, jag tycker som sagt att vi borde ha gjort fler mål, konstaterar Ture Sandberg som trots förlusten hoppas att östgötarna ska kunna gå långt i turneringen:
– Ja, vi hoppas vinna. Det gör väl alla?

I gruppen ingår även Brann och Viking Stavanger.