Fyra priser ska delas utefter prestationer i årets P19 Allsvenskan. Här är de nominerade till Årets Unicoachspelare.

Utmärkelserna delas ut av en jury bestående av personer från Svensk Elitfotboll samt Unibet. 2021 års vinnare blir presenterade i samband med att resultatet av årets certifiering av klubbarnas akademier blir officiell i början på januari. Priserna som kommer att delas ut är årets målvakt, årets back, årets mittfältare och årets forward.

Utöver spelarpriserna så kommer även pris delas ut till årets Unicoachklubb samt till årets Unicoach, som går till årets främsta ledare.

– Det är alltid svårt att utse de nominerade, det finns många som förtjänar denna uppmärksamhet. Men när vi ser på helheten, individens utveckling och vad spelaren presenterat både i P19 Allsvenskan och i en del fall på högre nivå anser vi att dessa är värdiga nominerade till priserna, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll. 

Samtliga nominerade till årets Unicoachspelare 2021:

Målvakt:
David Celic, Djurgårdens IF (2003)
* 20 matcher I P19 Allsvenskan i ett Djurgården som släppte in näst minst antal mål i serien

Adam Ingi Benediktsson, IFK Göteborg (2002)
* 22 matcher I P19 Allsvenskan och ett SM-guld efter finalseger mot Hammarby. Debuterade för IFK Göteborg i Allsvenskan säsongens två sista matcher.

Melker Ellborg, Malmö FF (2003)
* 15 matcher I P19 Allsvenskan och sex matcher mot några av Europas bästa talanger i UEFA Youth League.

Back:
Rasmus Bonde, AIK (2003)
* 10 matcher I P19 Allsvenskan samt spel i Ettan Norra med Sandviken. Spel i P19-landslaget. Belönades nyligen med a-lagskontrakt för säsongen 2022 i AIK

Dino Salihovic, IFK Norrköping (2002)
* 11 matcher i P19 Allsvenskan. Debuterade i IFK Norrköpings a-lag i Allsvenskan under sommaren och hösten, totalt sex matcher. Nominerad till årets Unicoachback även 2020.

Emil Lindman, Malmö FF (2003)
* 18 matcher I P19 Allsvenskan och sex matcher i UEFA Youth League.

Mittfältare:
Kofi Fosuhene Asare, Djurgårdens IF (2002)
* 19 matcher i P19 Allsvenskan och över 30 gjorda mål. Spel, och mål, för IFK Haninge i Ettan Norra.

William Axelsson Tervonen, Hammarby IF (2002)
* 17 matcher I P19 Allsvenskan och en viktig kugge i det Hammarby som vann serien överlägset. Spel i UEFA Youth League mot skotska Rangers FC.

Noah Persson, Mjällby AIF (2003)
* 12 matcher I P19 Allsvenskan och därefter debut i Mjällby AIF:s seniorlag i Allsvenskan. Totalt 10 matcher i Allsvenskan under året.

Forward:
Calvin Kabuye, AIK (2003)
* 19 matcher i P19 Allsvenskan och över 30 gjorda mål.

Alfons Nygaard, IFK Göteborg (2002)
* 24 matcher I P19 Allsvenskan och spel med IFK Göteborgs seniorlag i Svenska Cupen i våras. Avgjorde SM-finalen i P19 Allsvenskan mot Hammarby.

Isak Bjerkebo, Malmö FF (2003)
* 20 matcher I P19 Allsvenskan samt spel, och mål, i UEFA Youth Leagues gruppspel mot Zenit, Juventus och Chelsea.

Vinnarna presenteras i samband med att resultatet för årets certifiering blir officiellt, i mitten av januari. Vid samma tillfälle tillkännages också årets Unicaochklubb och årets Unicoach. I de två kategorierna finns inga nominerade utan endast en vinnare kommer att tillkännages. I juryn sitter Svante Samuelsson, sportchef på Svensk Elitfotboll, Thomas Hasselgren, akademiutvecklare Svensk Elitfotboll och Anders Falk, Sverigechef på Unibet.

Fakta Årets Unicoachpriser:
Årets Unicoachspelare går till en spelare per lagdel (målvakt, back, mittfältare och forward) född 2002 eller 2003, som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan (minst 10 matcher) och som visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel. Meriterande är om spelaren även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan under säsongen (Max tio matcher under säsongen. Spelare som gjort fler än tio matcher i A-laget anses ha lämnat Unicoachverksamheten och kan då inte nomineras). Spelarna som vinner utmärkelsen ska kunna bli nästa säsongs årets unga spelare i Allsvenskan.

Årets Unicoachklubb går till den elitklubb som under det senaste året gjort störst framsteg i SEF:s certifiering av alla akademier i Unicoachnätverket, gällande att utveckla sin egen förening, som nått framgångar under årets ungdomstävlingar och som givit matchning till unga spelare på a-lagsnivå.

Årets Unicoach blir en ledare som under året har gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med utbildningen av klubbens unga spelare, och som förtjänar att uppmärksammas extra mycket.

Fakta Unicoach:
Unicoach är Svensk Elitfotbolls och Unibets långsiktiga och gemensamma satsning för att utveckla framtidens svenska elitfotboll tillsammans med 32 klubbars akademier. Genom resurser, utbildning och ledarskap skapar vi tillsammans förutsättningar för en fortsatt positiv utveckling. Visionen är att tillsammans utveckla Nordens främsta akademiverksamheter för svensk elitfotbolls framtid.

I Unicoach ingår de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan med deras akademiverksamhet. Unibet går in med 15 miljoner i Unicoach. Resurserna kommer fördelas på de 32 klubbarna i Allsvenskan och Superettan utifrån Svensk Elitfotbolls fastställda certifieringsprocess.