GIF Sundsvall och AIK spelade oavgjort i Göteborg under Skandinaviska Mästerskapens andra speldag. Giffarna tog ledningen direkt i den andra halvleken men AIK kämpade sig tillbaka och ordnade ett kryss.

GIF Sundsvall och AIK startade båda i ett rasande tempo när lagen möttes i torsdagens sista match i Skandinaviska Mästerskapen. Giffarna kom till matchen efter en 4-0-förlust mot danska Bröndby IF medan AIK hade med sig en uddamålsseger mot norska Sogndal i ryggsäcken.

AIK hade matchens första anfall, men sett till avsluten så handlade det mesta om Sundsvall i den första halvleken. Sammi Davies testade Benjamin Krijestarac med ett skott i straffområdet i den tredje minuten, och inte ens 60 sekunder senare avfyrade Elvis Hansson ett skott som smet strax utanför AIK-kassens vänstra stolpe.

Efter den furiösa starten lugnade spelet ned sig något och även om båda lagen var bekväma med bollen så var det Giffarna som kom till flest chanser. I den 14:e minuten sulfintade sig lagkaptenen Noel Enheim förbi sin motståndare och bröt in i AIK:s straffområde, men det låga skottet ven förbi den bortre stolpen och ut till inspark.

20 minuter senare ställda Sundsvall om snabbt genom anfallaren Jeremiah Björnler, men när anfallaren vek inåt i banan och sköt kunde skottet täckas.

I halvtid gjorde Sundsvall ett par byten, bland annat kom mittbacken Anton Mossnelid in – och han satte avtryck direkt. På en hörnvariant fanns han på plats framför mål och skarvade in 1–0. Inte ens en minut av den andra halvleken var spelad.

AIK:s centrale mittfältare Manaf Rawufu blev mer och mer delaktig i den andra halvleken, och när han bröt sig in i straffområdet i den 49:e minuten var det Sundsvall-försvarets tur att briljera med en fint tajmad glidtackling.

Sundsvall hade ett gyllene läge att dubbla ledningen i den 54:e minuten, men istället växte AIK in i matchen ännu mer, och till slut fick man utdelning. Inhopparen Degome Dibaga vräkte sig fram på ett högerinlägg och stötte in kvitteringen i den 66:e minuten. 1-1 och läget var återigen lika. Det var matchens kanske bästa, och sista klara målchans.

1-0-nickaren Mossnelid hade förvisso ett nytt läge med skallen efter en hörna, men den här gången gick bollen strax ovanför ribban när han hoppade högst och satte pannan till bollen. Båda lagen gick för segern i slutminuterna, men utan att komma till någon riktigt vasst läge att avgöra.

– Jag tycker att vi gör en väldigt stark match. Vi känner att vi har matchen, vi har väldigt många lägen i första. Vi har många i andra också även om de kommer in i det lite mer, men vi står upp bra, säger Giffarnas lagkapten Noel Enheim efter matchen.