Utmärkelsen till Månadens tränare i Allsvenskan i september går till Henrik Rydström i Kalmar FF, för andra gången under pågående säsong. Han har tidigare, i en intervju med Unicoach.se, också konstaterat att han har mycket av sitt kunnande att tacka för de år som tillbringades i föreningens akademi.

Rydströms tränarkarriär tog vid efter att han slutat som spelare, och den gjorde det i just Kalmar FF. 2014 blev han en del av ledarstaben i föreningens P17-lag, och fortsatte sedan vidare till P19 innan han nådde Allsvenskan även som tränare.

För Unicoach.se har Henrik Rydström berättat att han gärna hade blivit kvar längre i akademiverksamheten. 
– Om jag ska bena ut varför jag tycker på det sättet så är det ju för att du får befinna dig i en elitmiljö där du jobbar med väldigt drivna människor och har fantastiska förutsättningar. Personligen tror jag att du lär dig mycket mer där än att om du hade varit i ett division 2- eller 3-lag, sa han då.

Rydström hann även träna Sirius herrlag innan han inför den här säsongen återvände till Kalmar. Laget ligger för närvarande på sjätte plats i Allsvenskan och har visat fin form på sistone, vilket september månads utmärkelse – framröstad av av samtliga 16 huvudtränare, alternativt lagkaptener, samt sportjournalister från riks- och lokalmedia – naturligtvis bevisar.

Priset på 10 000 kronor, från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, kommer att skänkas till ett samhällsengagemang i klubben.

Läs mer om utmärkelsen här!