Malmö FF-inhopparen Isak Bjerkebo såg ut att fixa en viktig poäng när han kvitterade sent till 2-2 i onsdagens UEFA Youth League-möte med Zenit. Ryssarna fick dock sista ordet och vann med 3-2.

Gruppspelet i turneringen – som är P19-lagens motsvarighet till Champions League – inleddes för två veckor sedan med att MFF fick med sig 2-2 mot Juventus, samtidigt som Zenit förlorade med 1-3 mot Chelsea.

Viktiga poäng stod med andra ord på spel på Smena Stadium i St Petersburg, och det var Malmö FF som inledde allra bäst. Redan efter elva minuters spel mötte Markus Björkqvist upp ett hörninlägg mitt i straffområdet och drog till direkt, vilket fick till följd att bollen smet in lågt i nät.

Strax före pausvilan kvitterade Zenit till 1-1 genom Mikhailovskii, och i den 79:e minuten satte Rodionov 2-1 med ett skott som touchade en försvarare och gick in i mål.

Avgjort? Nej, Malmö FF lyckades samla krafter och kvitterade genom en fri Isak Bjerkebo på slutet.

Zenit hann dock replikera: på tilläggstid studsade ännu ett distansskott rätt via en motståndare, och slutresultatet skrevs därmed till 3-2.

I nästa omgång ställs MFF mot Chelsea på bortaplan. Den matchen spelas 20 oktober.