Det blir skotskt motstånd för Hammarby i UEFA Youth League. Laget börjar nämligen på bortaplan mot Rangers FC den 29 september, och spelar hemma tre veckor senare.

Hammarby tog sig till turneringen genom att vinna SM-guld på P17-nivå 2019 (ingen mästare korades 2020), men har sedan fått vänta på sitt deltagande på grund av coronapandemin. 

Nu är det dock dags, och Stockholmslaget träder in i den del av UEFA Youth League som kallas för “Domestic Champions Path”, tillsammans med andra inhemska mästare. Där väntar Rangers FC i den första omgången, med 29 september och 20 oktober som matchdagar.

Vinnaren i det dubbelmötet ställs mot antingen bulgariska Septemvri Sofia eller albanska Akademia e Futibollit. Skulle Hammarby även ta sig förbi den omgången så väntar ett playoff där man möter någon av tvåorna från grupperna i det som kallas för “UEFA Champions League Path”, och där bland andra Malmö FF medverkar.

UEFA Youth League är P19-lagens motsvarighet till Champions League.

Foto: Bildbyrån