P19 Allsvenskan har startat och redan hunnit bjuda på ett par genombrott. Inför säsongen bad vi också Unicoach klubbens ledare att själva ta fram ett par namn att hålla utkik efter – och de är samlade här!

Både i P19 Allsvenskan Södra och Norra har samtliga lag spelat minst en match, och fler kommer det naturligtvis att bli framöver.

Gott om mål har det också bjudits på, och när Unicoach i en enkät försökte hitta de mest sannolika skyttekungarna i de två serierna på förhand så möttes vi av följande namn:

2 röster:
Mubaarak Nuh, Malmö FF
Emil Svenander, IK Frej Täby
Alfons Nygaard, IFK Göteborg
Amin Al-Hamawi, Helsingborgs IF

1 röst:
Kofi Asare, Djurgården
Noel Milleskog, Örebro SK
Filip Trpcevski, BK Häcken
Leon Liinanki, Ängby IF
Daniel Norrby, IK Sirius
Biko Dahlqvist Ulmaja, IFK Lidingö
Filip Thorén, Degerfors IF
Darell Kamdem, IFK Norrköping
Liam Andersson, Åvidabergs FF
Samuel Dawid Rydz, Täby FK
Edgar Navasardian, Trelleborgs FF

I enkäten bad vi också de tillfrågade ledarna att lyfta fram spelare som man bör hålla extra koll på under året. Det ledde till följande svar:

“Erik Johansson Olsson i Frej Täby har en otroligt stor smartness och brinner för det här.”

“Alvin Holmgren (bilden längst upp) i Helsingborgs IF. Spetskvalité på  sista tredjedelen!”

“Väljer att inte nämna spelare som redan är uppe i seniorverksamheten utan de lite mer ‘okända’. Fredrik Skilberg i Djurgården är kvick och fartfylld ytter som gjorde matcher i division 2 redan 2019. Samuel Rydz i Täby är en snabb och kraftfull forward som kommer skapa problem för de flesta lagen.”

“Johannes Bjarnason i IFK Norrköping.”

“Semir Bosnic (bilden ovan) i Häcken. Han har en extra dimension i sin vänsterfot. Poängspelare.”

“Liam Andersson, Albin Bergström och Hamse Dirie, alla Åtvidabergs FF.”

“Isak Vidjeskog (född 2004) i Kalmar FF. Isak är en offensiv innermittfältare som gör mycket poäng och är duktig på att hitta ytor. Han har en god teknik, bra speluppfattning och är väldigt hotande i hela sitt agerande på planen.”

“Adam Rissel i Täby FK är en snabb, kraftfull, teknisk offensiv vänsterback med bra tillslag. Samuel Rydz, i samma lag, är en snabb, hårt arbetande forward med bra tillslag.”

“Leon Liinanki och Ivan-Carlos Aguilera Sarmiento i Ängby IF”

“Edgar Navasardian i Trelleborg är en duktig avslutare och har näsa för mål!”

“Emil Özkan i Sirius. En bollskicklig central mittfältare som sticker ut i en-mot-en-spelet såväl offensivt som defensivt. Tar förhoppningsvis stora kliv under årets säsong.”