Ett par omgångar in i U21 Allsvenskans tre olika serier är tabellerna kraftigt haltande. Trots det går det inte att undvika imponeras av några klubbars framfart hittills.

U21 ALLSVENSKAN SÖDRA

19-årige Sebastian Nanasi har varit stekhet under upptakten av den södra serien och stått för fem mål på tre matcher för Malmö FF, som också toppar tabellen med ett prickfritt facit efter fem omgångar. Man jagas närmast av Helsingborgs IF – där Alhaji Gero är tvåa i skytteligan med sina fyra fullträffar – och ett Kalmar FF som faktiskt inte tappat någon poäng än.

U21 ALLSVENSKAN MELLERSTA

Elfsborg toppar tabellen i den södra serien, men har samtidigt spelat fler än dubbelt så många matcher som majoriteten av de andra lagen. Häcken och Varberg är de klubbar som gått segrande ur alla sina bataljer hittills, och i den sistnämnda klubbens fall är kanske skytteligatvåan Ryan Moon (tre mål) en anledning till det. Etta i samma statistik är Elfsborgs Jack Cooper Love, med fyra fullträffar på fem matcher.

U21 ALLSVENSKAN NORRA

Den norra serien innehåller betydligt färre lag, och än så länge har också relativt få matcher spelats. Men två klubbar har i alla fall ett perfekt facit hittills: GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna. Det sistnämnda laget stod för en imponerande vändning i första omgången, då man låg under med 1-3 borta mot Djurgården men vände och vann med 5-3 – delvis tack vare den utvisning som hemmalaget åkte på efter en halvtimmes spel. Noterbart är att topptrion i skytteligan bara spelat en match vardera hittills: Villiam Dahlström (fyra mål) toppar före Djurgårdens Emir Kujovic (tre) samt AFC:s Chidi Dauda Omeje (tre).

Foto: Bildbyrån