På grund av pågående covid-19-restriktioner ställdes årets UEFA Youth League in. Nu står det klart att Hammarby, som skulle ha varit Sveriges representant i tävlingen, istället får chansen under säsongen 2021/22.

I slutet av januari lottades Hammarby att möta irländska Waterford i 32-delsfinal, då i form av ett enkelmöte som skulle hållas på svensk mark. Men UEFA meddelade så småningom att turneringen fick ställas in helt och hållet.

Eftersom inte heller P17 Allsvenskan kunde slutföras ifjol så var ursprungsplanen att arrangera ett slutspel för att avgöra vilket lag som skulle representera de svenska färgerna i 2021/22 års UEFA Youth League. Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté meddelade dock i mitten av mars att man tagit beslutet att låta Hammarby få platsen, utifall att myndigheterna inte lättat på restriktionerna till senast den 9 april. Och det har de heller inte gjort.

Därför är det nu bekräftat att Hammarby får ställa upp i höstens turnering, som innehåller 64 lag från hela Europa. Mer om upplägget går att hitta här!

Foto: Bildbyrån