Allsvenskan är en talangserie av stora mått, och 2021 är naturligtvis inget undantag. Här bjuder vi på några intressanta namn i varje klubb – med fokus på de som inte riktigt fått sitt breda genombrott än!

AIK
Det kryllar av framtidslöften i AIK:s seniortrupp. Ifjol fick bland andra 02:orna Tom Strannegård och Erik Ring speltid, och i år är det två spelare födda 2003 som man bör hålla ett extra öga på. En av dessa är 17-årige Yasin Ayari, som ifjol var lagkapten när AIK tog hem Ligacupen för P17-lag och dessutom fick debutera i Allsvenskan under säsongens sista omgång. Mittfältaren Ayari har fått speltid vid flera tillfällen under försäsongen och bland annat, med framgång, testats som ytterback. Intressant blir det också att följa Yasin Ayaris landslagskompis Lucas Forsberg, ny från Sollentuna FK och som ifjol gjorde 19 matcher när hans lag slutade trea i Ettan Norra.

BK Häcken
Ett skadedrabbat Häcken har under försäsongen låtit många yngre spelare ingå i matchtrupperna, och ett par av dessa lär definitivt få känna på den allsvenska hetluften i år. Mittfältaren William Milovanovic (2002) har medverkat i åtta av tio matcher och bland annat gjort två mål. Målmaskinen Leonardo Farah Shahin (2003) gjorde sin debut i högsta serien ifjol och lär även få sina chanser i år. 

Degerfors IF
Nykomlingen Degerfors trupp innehåller mer rutin än ungdomlig entusiasm i år. Av spelare födda 2001 och senare är det Ludvig Sten (2003) – som Unicoach intervjuat här – som har bäst chans att få några minuter. Men konkurrensen är hård!

Djurgårdens IF
Melker Jonsson (2002) och Mattias Mitku (2001) fick känna på Allsvenskans tempo redan ifjol, och i år finns det andra spelare som mycket väl kan få se fram emot sina debuter i serien. Norske ytterbacken Leo Cornic (2001) verkar vara den som knackar allra hårdast på dörren, och på samma position har även Linus Tagesson (2002) tagit stora steg framåt. 

Hammarby IF
Mest kommer vi förstås att få höra om några redan välkända talanger i Hammarbyleden: målvakten Oliver Dovin samt mittfältarna Aimar Sher och Akinkunmi Amoo (alla 2002) har samtliga debuterat i Allsvenskan. För Amoo blev det “bara” sex matcher ifjol – räkna med fler i år! Där bakom? Hammarby tror mycket på yttern Mayckel Lahdo (2002), som förra året fick 21 matcher i Ettan Norra med Frej. Lahdo har fått spela under försäsongen och lär i minsta fall få göra inhopp under säsongens gång.

Halmstads BK
Efternamnet Gudmundsson är gångbart i HBK-kretsar, och efter pappa Niklas och storebror Gabriel är det nu Johan (2002, bilden ovan) som siktar på att slå sig in i A-truppen. Yttermittfältaren har spelat två matcher under försäsongen men tillhör fortfarande P19-laget. Lika många chanser har en annan ytter, Melvin Sjöland (2002), fått hittills. Kanske kommer debuten i Allsvenskan i år?

IF Elfsborg
Elfsborg flyttade upp ett gäng spelare från de egna leden i vintras och flera av dessa lär få debutera i Allsvenskan i år. Noah Söderberg, Oliver Zandén, Jack Cooper Love, Gustav Broman och Kevin Holmén är alla spelare födda 2001 som mestadels fått starta på bänken under försäsongen, med flertalet inhopp som följd. Jacob Ondrejka (2002) gjorde bra ifrån sig redan ifjol, och utifrån har Elfsborg även kryddat truppen med Motala AIF-värvningen Ahmed Qasem (2003), som ska vara något utöver det vanliga.

IFK Göteborg
Åtta spelare födda på 2000-talet fick speltid för IFK Göteborg i Allsvenskan ifjol, däribland 03:orna Jesper Tolinsson och Oscar Vilhelmsson. Och vid sidan av dessa finns det ännu fler som väntar på sina chanser. Vi tänker i första hand på anfallaren Alfons Nygaard (2002, bilden längst upp) och mittfältaren Filip Ambroz (2003) som kanske, kanske kan få dra på sig den blåvita A-lagströjan när säsongen drar igång på allvar.

IFK Norrköping
Även om vi bortser från de fyra 2000-talister som ifjol fick speltid för Norrköping så finns det väldigt mycket spännande att hålla koll på här. Isländske mittbacken Oliver Stéfanson, son till klubblegendaren Stefan Thordarsson (2002), har flyttats upp från P19-laget och slåss om en plats. I samma lagdel ska det bli intressant att följa jättetalangen Dino Salihovic (2002, bilden ovan), medan det också är mycket möjligt att anfallaren Lucas Lima (2002) får debutera i Allsvenskan.

IK Sirius
Flera Sirius-talanger fick någon enstaka match i Allsvenskan ifjol, och det lär såklart ha gett mersmak. Målvakten Hannes Sveijer (2002) och mittfältaren Samuel Wikman (2002) har båda fått testa på att starta under försäsongen och är i högsta grad aktuella för spel framöver. Håll även utkik efter löften som Erik Langwagen (2003) och Noel Hansson (2003).

Kalmar FF
Kalmar har släppt fram gott om talanger under de senaste åren, och en spelare som Isak Jansson (2002) har spelat tillräckligt mycket för att redan kallas “etablerad”. Men det finns många spännande namn även vid sidan av honom. 17-årige backen Elias Olsson (2003, bilden ovan) är väl den som sticker ut mest, med sju framträdanden – varav fem från start – under försäsongen. Även anfallaren Alex Mortensen (2002) har matchats flitigt och ser ut att få gott om allsvensk speltid i år. Håll dessutom ett öga på nyförvärvet från Assyriska Turabdin, mittfältaren Noah Shamoun (2002).

Malmö FF
MFF är en av de stora guldfavoriterna i årets allsvenska, men det betyder inte att det saknas ungtuppar i truppen, snarare tvärtom. Sebastian Nanasi (2002) fick känna på tempot i serien redan ifjol, då bärande Varbergs BoIS tröja, och vid sidan av honom har vi även spännande spelare som mittfältarna Mubaarak Nuh (2002) och David Edvardsson (2002) samt försvararen Noah Eihle (2002). Alla dessa har goda chanser att få speltid under 2021.

Mjällby AIF
Taylor Silverholt och Adam Petersson var de 2000-talister som fick speltid för Mjällby ifjol, och i år kan de få sällskap av några ungtuppar från den egna akademin. Det handlar i första hand om Otto Rosengren (2003) och Noah Persson (2003), som båda fått chansen under vårens försäsongsmatcher.

Varbergs BoIS
Det finns gott om spelare födda på 2000-talet även i årets BoIS-trupp. Ifjol var det tio stycken som fick speltid i Allsvenskan, varav två noterades för en match. I år är det läge att hålla utkik efter bland andra försvararna Noah Johansson (2003) och Nils Bertilsson (2002) samt anfallaren Rasmus Cronvall (2002). Kan även nyförvärvet från Öster, Montader Madjed (2005), få chansen? Inte alls omöjligt!

Örebro SK
ÖSK:s talanggrupp frontas av 02:orna Niklas Bergmark, Hussein Ali och Dennis Collander, där framförallt den förstnämnde hoppas att hans två framträdanden från ifjol ska bli fler i år. Utöver dessa? Mittfältaren Anton Ingves (2001, bilden ovan) gjorde en fin fjolårssäsong i P19 och blir spännande att följa, särskilt eftersom han startade i Örebros genrep mot Akropolis. I den matchen fick vi även se glimtar av vad en annan mittfältstalang, Noel Milleskog (2002), kan göra, efter ett fint inhopp. 

Östersunds FK
Nikolaos Dosis (2001) var en av tre 2000-talister som representerade Östersunds A-lag ifjol, och ännu fler matcher lär det bli i år. Han kom på sensommaren från FC Djursholm, och det är även där som klubben har hittat nye anfallaren Sebastian Karlsson Grach (2001), som fått ett par chanser på topp under försäsongen.