Erik Ring gjorde totalt elva tävlingsframträdanden för AIK:s A-lag under fjolåret, samtidigt som han stod för ett mål per match i P19 Allsvenskan. För det belönas han med utmärkelsen Årets Unicoachspelare bland anfallarna.

Utmärkelserna är nya för den här säsongen och delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademichefsutvecklare respektive Sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Per Carlander, Sverigechef på Unibet, och Anders Falk, Sponsorchef på Unibet.

Motiveringen i Rings fall lyder:
“Erik Ring är en bolltrygg spelare som med sitt kraftfulla driv och ständiga blick framåt i planen kan hota både med avslut och framspelningar. Erik Ring är en förebild för unga spelare, både i hur han har hanterat motgångar och hur han målinriktat har jobbat hårt. Säsongen 2020 varvade Erik Ring spel i P19 Allsvenskan med spel i Allsvenskan med AIK.”

Ring, vars moderklubb är Huddinge IF, gjorde tio mål på tio matcher i P19 Allsvenskan och fick även spela sammanlagt tio matcher för AIK i Allsvenskan på seniornivå.

Erik, hur känns det att utses till Årets Unicoachspelare bland anfallarna?
– Det är ju lite kul såklart, speciellt eftersom det var ett bra år för mig: jag fick skriva A-lagskontrakt och insatserna i U19 har uppmärksammats en del, svarar han.

Hur var den gångna säsongen rent spelmässigt?
– I juniorallsvenskan fick jag göra ett par mål rent individuellt, och sedan vann vi ju även de flesta matcherna, vilket visar att vi även var bra som lag. När jag kom upp till A-laget och fick börja spela matcher där, i samband med att Bartosz Grzelak tog över, som tränare så har de flesta sagt att AIK:s vändning på säsongen kom ungefär då. Vi började spela lite annorlunda och det var kul att få vara med om det också och påverka i de matcherna. Det har gått snabbt.

Hur tycker du att du har lyckats acklimatisera dig till det allsvenska tempot?
– Det har ändå gått hyfsat snabbt att anpassa sig eftersom jag tränade med A-laget ett bra tag innan jag spelade några matcher i Allsvenskan, så jag var rätt van. I match går det såklart snabbare och är svårare, men det gick bra att vänja sig.

Vad har du för personliga mål med 2021?
– Att komma in mer och mer i Allsvenskans tempo, få så mycket speltid som möjligt och förhoppningsvis kunna visa mina kvalitéer på planen, samtidigt som jag bidrar med poäng och laganda.

Stort grattis igen till Erik Ring för utmärkelsen och en fantastiskt fin säsong!

FOTO: AIK