Med sina känsliga fötter ledde Samir Maarouf sitt BK Häcken till stora framgångar på P19-nivå under 2020. För det tilldelas han utmärkelsen Årets Unicoachspelare bland mittfältarna.

Utmärkelserna är nya för den här säsongen och delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademichefsutvecklare respektive Sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Per Carlander, Sverigechef på Unibet, och Anders Falk, Sponsorchef på Unibet.

Motiveringen i Maaroufs fall lyder:
“Samir Maaroufs styrkor är det offensiva spelet samt att han redan är en frisparksskytt av högsta allsvenska klass. Samir gjorde avgörande insatser i BK Häckens P19-lag när de dels vann Ligacupen och dels toppade P19 Allsvenskan i stor stil och belönades i november med ett A-kontrakt med BK Häcken.“

20-åringen gjorde under 2020 fem mål på sju matcher i P19 Allsvenskan.

Samir, hur känns det att utses till Årets Unicoachspelare bland mittfältarna?
– Det känns riktigt roligt. Det är kul att få något sånt här efter allt arbete man lagt ner, svarar han.

Hur var den gångna säsongen för dig?
– Den var riktigt rolig, speciellt att få spela med alla vänner i P19. Vi har haft ett riktigt bra lag och allihop visat att vi kan spela på en väldigt hög nivå.

Kände du att du hann utvecklas mycket under 2020?
– Det är klart att man utvecklas varje år, även om det är mer under vissa och mindre under andra. Jag tycker att 2020 var ett okej år, trots att vi inte fick spela lika många matcher som vanligt. Men annars har det bara gått uppåt för vårt lag.

Är du nöjd med vad du presterat?
– Nja, haha. Vissa matcher är jag mer nöjd med än andra, men överlag har det varit helt okej. Det finns vissa matcher och situationer som jag hade velat utföra på ett annat sätt.

Vad har du för målsättningar och förväntningar under den här säsongen?
– Först och främst är jag jätteglad över att få representera en allsvensk klubb, som varit mitt mål, och sedan hoppas jag såklart få spela lite också i Allsvenskan under det kommande året. Just nu fokuserar jag dock bara på att träna hårt, så får man se hur det går lite längre fram.

Stort grattis återigen till Samir – Årets Unicoachmittfältare!

FOTO: BK Häcken