För första gången någonsin kommer det att delas ut priser till årets bästa Unicoachprestationer. Ett av priserna är Årets Unicoachspelare som går till årets akademispelare från samtliga lagdelar. Här är de nominerade!

Årets Unicoach-spelare går till någon som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan, visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel, samt även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan. Spelarna som vinner utmärkelsen ska nästa säsong kunna bli Årets unge spelare i Allsvenskan.

Utmärkelserna är nya för den här säsongen och delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademichefsutvecklare respektive Sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Per Carlander, Sverigechef på Unibet, och Anders Falk, Sponsorchef på Unibet.

Samma jury kommer också att utse Årets Unicoachklubb samt Årets Unicoach. Där tas endast årets vinnare fram.

De nominerade till Årets Unicoach-spelare är:

Målvakt:
Gustav Leijon, Örebro SK
Adam Ingi Benediktsson, IFK Göteborg
Lamin Sarr, Malmö FF

Försvarare:
Niclas Bergmark, Örebro SK
Melker Jonsson, Djurgårdens IF
Dino Salihovic, IFK Norrköping

Mittfältare:
Matias Mitku, Djurgårdens IF
Saamir Maarouf, BK Häcken
Kevin Holmén, IF Elfsborg

Anfallare:
Erik Ring (bilden), AIK
Mubaraak Nuh, Malmö FF
Alex Mortensen, Kalmar FF

Vinnarna av Årets Unicoach-spelare, Årets Unicoach-akademi och Årets Unicoach presenteras den 15 januari. Läs mer här!