Allsvenskans näst sista omgång innehöll avgörande insatser från flera 2000-talister. Och i Varberg bjöds det på hela tre debutanter!

AIK
Eric Kahl (född 2001) och Paulos Abraham (2002) spelade hela matchen för AIK i 0-1-förlusten hemma mot Kalmar. Även Erik Ring (2002) startade, men byttes ut i andra halvlek. Tom Strannegård (2002) hoppade in i slutminuterna.

BK Häcken
Ali Youssef (2000, bilden längst upp) stod för sitt andra allsvenska mål i år när han nätade i Häckens 3-0-seger mot Örebro. Han byttes sedan, liksom Patrik Wålemark (2001), ut i matchminut 66.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den 29:e omgången.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) startade i Falkenbergs 0-0-möte med Helsingborg, men byttes sedan ut efter 69 minuters spel.

Hammarby
Aimar Sher (2002) spelade hela matchen när Hammarby förlorade med 0-1 mot Norrköping. Akinkunmi Amoo (2002) kom in mitten av den andra halvleken.

Helsingborgs IF
Helsingborg blev på måndagskvällen klart för nedflyttning från Allsvenskan. Dagen före hade man spelat 0-0 mot bottenkollegan Falkenberg, och i det mötet startade Ian Pettersson (2002) samt Alex Timossi Andersson (2001). Den sistnämnde byttes dock ut lagom till den andra halvleken.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002) lämnade avbytarbänken med tjugo minuter kvar att spela i Elfsborgs 1-1-match borta mot Sirius.

IFK Göteborg
Emil Holm (2000, bilden ovan) startade, precis som Alhassan Yussuf (2000), mötet med Östersund och gjorde även lagets första mål. Holm byttes sedan ut i slutminuterna, och fick i samma veva se Yahya Kalley (2001) samt Jesper Tolinsson (2003) komma in. IFK Göteborg vann till slut matchen med 4-0.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) startade för Norrköping i 1-0-segern mot Hammarby, och byttes sedan ut några minuter före slutsignalen. Abdulrazaq Ishaq (2002) fick nöja sig med ett inhopp i minut 71.

IK Sirius
Målvakten Hannes Sveijer (2002) gjorde sin andra raka start i Allsvenskan när Sirius spelade 1-1 mot Elfsborg. Lägg därtill att Jamie Roche (2001) var på planen från avspark till slutsignal, medan Johan Karlsson (2001) kom in när en halvtimme återstod.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) startade, men byttes ut i slutminuterna, när Kalmar tog en viktig 1-0-seger borta mot AIK. Nils Fröling (2000) kom in med dryga timmen spelad.

Malmö FF
Amin Sarr (2001) startade för MFF i 2-3-förlusten mot Varberg, men byttes ut efter 57 minuters spel.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000) gjorde entré i slutminuterna när Mjällby tog en 2-1-seger mot Djurgården, och samtidigt säkrade sitt bästa säsongsresultat någonsin i Allsvenskan.

Varbergs BoIS
Keanin Ayer (2000) öppnade målskyttet i Varbergs 3-2-seger mot Malmö FF, och vid 2-0-målet stod Tashreeq Matthews (2000) för assisten. Båda två byttes senare ut, men däremot blev det 90 minuters spel för Gideon Mensah (2000) samt Erion Sadiku (2002). På slutet gjorde Varberg även ett par byten som innebar att Rasmus Cronvall (2002) kom in, och att tre spelare fick debutera i Allsvenskan: Noah Johansson (2003, bilden ovan), Liam Munther (2001) plus André Broman (2001).

Örebro SK
Hussein Ali (2002) spelade hela matchen när Örebro åkte på en 0-3-förlust borta mot Häcken. Dennis Collander (2002) byttes in när en halvtimme återstod.

Östersunds FK
Nikolaos Dosis (2001) startade för Östersund i 0-4-förlusten mot IFK Göteborg, men byttes ut efter halva matchen. Malcolm Stolt (2000) kom in under slutminuterna.