Efter succén i A-lagsdebuten var 20-årige Prince Isaac Kouame plötsligt namnet på allas läppar. Nästan en hel säsong senare har det blivit lite mindre speltid än han hade hoppats på hos den allsvenska tabelltvåan Elfsborg.
– Men det har ändå varit ett väldigt lärorikt år , säger han till Unicoach.se.

Det var den 17 januari i år som Kouame sprintade ifrån Rasmus Lindgren och gjorde 1-0-målet i träningsmötet med Häcken. Artiklarna efteråt var många, och man lyfte bland annat fram spelarens bakgrundshistoria: att han som 13-åring flyttade med sin mamma till Sverige från Elfenbenskusten, och då även för första gången började spela organiserad fotboll med ett lag.

Det laget var Elfsborg, och Prince Isaac Kouame har med andra ord gått hela vägen genom klubbens välrenommerade akademi.
– Jag tycker att man har allt där: bra lagkamrater och tränare som är kompisar med dig på samma gång som de vägleder dig och hjälper till när det behövs, konstaterar han.

Fotbollen blev också en väg till snabbare integration i det nya landet, och så småningom alltså även en yrkesbana. Och att Kouame hade talang visste han redan i hemlandet.
– När jag och mina kompisar var små så var allas dröm att bli fotbollsspelare någon gång i framtiden, och de vuxna i området som såg mig spela tyckte att jag hade mycket fotboll i mig.

20-åringen har också hunnit avverka ett par milstolpar: SM-guld på P17- och P19-nivå med Elfsborg, samt seger i Gothia Cup. Kouame har därutöver fått chansen att mäta krafterna med de bästa i hans ålderskull i UEFA Youth League.

Att gå från juniorspel till Allsvenskan har däremot varit en utmaning.
– Ja, det  tar lite tid att vänja sig. Det går mycket fortare där än i U19, så man får försöka lära sig från de äldre spelarna som redan spelat på den här nivån. Jag lyssnar mycket på dem och tränarna och försöker träna bra, sedan hoppas jag att det ger resultat till slut, säger Prince Isaac Kouame.

I år har det blivit fem inhopp i högstadivisionen för mittfältaren, som naturligtvis hade hoppats på mer.
– Ja, jag trodde att jag skulle få lite mer speltid, men så blev det inte. Det är ju många bra spelare på varje position också och en hård konkurrenssituation. Men jag är med och stöttar laget, vi är som en familj, och jag försöker ta varje chans jag får.

Hur tycker du att det gått när du väl fått spela?
– Jo, men det har varit kul att spela och jag tycker att jag har gjort många bra inhopp. Ju mer man får vara med, desto mer kommer man också in i grejerna, svarar Kouame.

Under de avslutande tre omgångarna hoppas han få chansen på nytt, kanske till och med från start, och visa vad han kan. Men oavsett har det absolut inte varit någon bortkastad säsong. Snarare tvärtom.
– Det har varit ett väldigt lärorikt år, på alla möjliga sätt.