En 17-åring debuterade, en 18-åring gjorde sin första start och en spelare som snart fyller 19 nätade i Allsvenskans 23:e omgång.

AIK
Eric Kahl (född 2001) och Paulos Abraham (2002) startade för AIK i 2-1-segern borta mot Östersund. Abraham lämnade planen på slutet medan Kahl spelade 90 minuter. Redan efter en halvtimme bytte Stockholmslaget även in Erik Ring (2002).

BK Häcken
Patrik Wålemark (2001), som snart fyller 19, stod för ett mål och en assist när Häcken tog en 3-0-seger mot Falkenberg. I slutminuten bytte man även in den allsvenske debutanten Leonardo Farah Shahin (2003).

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den 23:e omgången.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) byttes ut i halvtid för Falkenberg i 0-3-förlusten mot Häcken. Matthew Garbett (2002) kom in under slutminuterna.

Hammarby
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Hammarby i den 23:e omgången.

Helsingborgs IF
Alex Timossi Andersson (2001) lämnade planen redan efter 29 minuters spel i 2-3-förlusten mot Mjällby, och fick från sidan bland annat se Armin Gigovic (2002) spela hela matchen.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002, bilden ovan) gjorde sin första start i Allsvenskan – och spelade hela matchen – när hans Elfsborg förlorade med 2-3 mot Örebro.

IFK Göteborg
Yahya Calley (2001) och Alhassan Yusuf (2000) startade båda när laget tog en 1-0-seger hemma mot Varberg. Calley byttes dock ut med sex minuter kvar, och ersattes då av Emil Holm (2000).

IFK Norrköping
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Norrköping i den 23:e omgången.

IK Sirius
Jamie Roche (2001) och Johan Karlsson (2001) spelade hela matchen när Sirius tog en 2-1-seger borta mot Norrköping.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) och Carl Gustafsson (2000) startade för Kalmar i 0-4-förlusten mot Malmö FF, och medan den förstnämnde fick 90 minuter så byttes den andre ut i mitten av den andra halvleken. I den vevan kom även Edvin Crona (2000) in.

Malmö FF
Amin Sarr (2001) byttes in med ungefär timmen spelad när MFF tog en 4-0-seger borta mot Kalmar.

Mjällby AIF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Mjällby i den 23:e omgången.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000, bilden ovan) spelade 90 minuter för Varberg i 0-1-förlusten mot IFK Göteborg. Även Gideon Mensah (2000) startade, men byttes ut på slutet. Keanin Ayer (2000) kom in direkt i andra halvlek, medan det dröjde till den 80:e minuten innan Erion Sadiku (2002) lämnade avbytarbänken.

Örebro SK
Hussein Ali (2002) hoppade in under slutminuterna när Örebro tog en 3-2-seger mot Elfsborg.