Fyra målskyttar – och två allsvenska debutanter. Det gick bra under Allsvenskans 21:a omgång för seriens 2000-talister.

AIK
Paulos Abraham (född 2002, bilden ovan) startade, precis som Eric Kahl (2001), mot Hammarby och blev även målskytt när AIK vann med 3-0. Abraham byttes senare ut och ersattes då av Bilal Hussein (2000). På slutet fick även Erik Ring (2002) göra sin allsvenska debut.

BK Häcken
I den 82:a matchminuten lämnade Patrik Wålemark (2001) planen när Häcken fick med sig 1-1 borta mot Elfsborg.

Djurgården
Oscar Pettersson (2000) kom in på tilläggstid när Djurgården tog en poäng borta mot Östersund, via ett 1-1-resultat.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) gjorde Falkenbergs enda mål i 1-2-förlusten mot Sirius, och spelade dessutom hela matchen.

Hammarby
Aimar Sher (2002) kom in på planen med dryga kvarten kvar när Hammarby åkte på en 0-3-förlust i derbyt mot AIK.

Helsingborgs IF
Alex Timossi Andersson (2001) blev målskytt och Armin Gigovic (2002) stod för assisten när Helsingborg 3-1-besegrade Varberg på måndagskvällen. Båda startade matchen – precis som Jakob Voelkerling Persson (2000) – men Timossi Andersson byttes ut på slutet.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002) äntrade planen på tilläggstid när Elfsborg spelade 1-1 hemma mot Häcken.

IFK Göteborg
Yahya Calley (2001), Emil Holm (2000) och Alhassan Yusuf (2000) startade alla för ”Blåvitt” i 1-2-förlusten mot Kalmar. Holm lämnade dock planen med en halvtimme kvar att spela.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) var på planen under hela matchen när Norrköping spelade 1-1 hemma mot serieledande Malmö FF.

IK Sirius
Mittfältaren Jamie Roche (2001, bilden ovan) spelade hela matchen när Sirius tog en 2-1-seger hemma mot Falkenberg. Johan Karlsson (2001) hoppade in under de sista fem minuterna.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) spelade nästan hela matchen när Kalmar tog en viktig 2-1-seger borta mot IFK Göteborg, och byttes ut först i slutminuterna. I andra halvlek kom även Edvin Crona (2000) in.

Malmö FF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Malmö FF i den 21:a omgången.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000, bilden ovan) byttes ut i den 77:e minuten när Mjällby 1-0-besegrade Örebro på måndagskvällen.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000), Tashreeq Matthews (2000) och Gideon Mensah (2000) startade samtliga för Varberg mot Helsingborg, men byttes också sedan ut i den andra halvleken. In kom istället bland andra Erion Sadiku (2002) samt Keanin Ayer (2000).

Örebro SK
Hussein Ali (2002) spelade hela matchen när Örebro förlorade med 0-1 mot Mjällby.