Djurgården har tagit ett stadigt grepp om förstaplatsen i P19 Allsvenskan Norra, men i den södra motsvarigheten är det desto tajtare inför säsongens andra halva.

I år består serierna av enkelmöten, och förutsättningarna är som följer: de fem bäst placerade lagen i Södra och Norra spelar vidare i Fortsättningsserie A, som även den avgörs i form av enkelmöten.

Därefter går det bäst placerade laget i varje fortsättningsserie till final, som är planerad till helgen 14-15 november.

Även övriga deltagande klubbar deltar i fortsättningsserier som går under namnet B (placering 6-10) och C (11-14).

P19 Allsvenskan Södra
IFK Göteborg har fått en nästintill felfri start i den här divisionen och bara tappat poäng vid ett tillfälle: i senaste omgången mot Trelleborg (2-2). Det fick övriga konkurrenter att vädra morgonluft, för det är tajt värre i toppen.

I botten kan vi konstatera att tre lag – Mjällby AIF, Jönköpings Södra och IFK Värnamo – fortfarande står utan poäng. Så lär det dock inte vara särskilt länge till, med tanke på att dessa klubbar möts i olika konstellationer under kommande omgångar.

P19 Allsvenskan Norra
Det är bara att lyfta på hatten för Djurgårdens säsongsstart, som hittills varit fläckfri och bland annat innehållit en 4-1-seger mot Vasalund. Å andra sidan har man också flera topplag kvar att möta, däribland AIK, Örebro SK, IFK Lidingö samt Brommapojkarna.

Räkna i varje fall med ett tajt race här om de fem platser som ger en biljett till Fortsättningsserie A, och därmed fortsatt hopp om ett SM-guld.

Tidigare har Unicoach även gett en halvtidssammanfattning av de nationella serierna på P16- och P17-nivå.

Foto: Nobbes Djurgårdsbilder