Inget mål från någon 2000-talist – men väl en avgörande framspelning. Det var, i korta drag, det som hände under Allsvenskans 17:e omgång.

AIK
Paulos Abraham (född 2002) spelade nästan hela matchen när AIK tog en 2-0-seger hemma mot Helsingborg. Anfallaren byttes ut först tre minuter från slutet.

BK Häcken
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Häcken i den 17:e omgången.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den 17:e omgången.

Falkenbergs FF
Ingen 2000-talist startade för hallänningarna i 1-2-förlusten mot Malmö FF, men däremot kom tre in under den andra halvleken: Edi Sylisufaj (2000), Lorik Ademi (2001) samt Matthew Garbett (2002, bilden ovan).

Hammarby
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Hammarby i den 17:e omgången.

Helsingborgs IF
Jakob Voelkerling Persson (2000) och Alex Timossi Andersson (2001) spelade hela matchen när HIF åkte på en 0-2-förlust borta mot AIK.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002) hoppade in i slutminuterna när Elfsborg förlorade med 0-1 mot Östersund.

IFK Göteborg
Det blev återigen 90 minuters speltid för Alhassan Yusuf (2000) när IFK Göteborg spelade 2-2 borta mot Djurgården. Även Emil Holm (2000) kom in, med kvarten kvar.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade hela matchen när Norrköping förlorade med 0-1 hemma mot Häcken. Manasse Kusu (2001) kom också in, men först på tilläggstid.

IK Sirius
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Sirius i den 17:e omgången.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) byttes ut i den 63:e matchminuten, vid ställningen 1-1, i hemmamötet med Mjällby. Kalmar förlorade sedermera med 1-4.

Malmö FF
Det blev 90 minuters speltid för Amin Sarr (2001, bilden längst upp) i 2-1-segern hemma mot Falkenberg, och dessutom stod han för en mycket fin assist till Isaac Kiese Thelins 2-0-mål.

Mjällby AIF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Mjällby i den 17:e omgången.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000) och Tashreeq Matthews (2000) startade båda i 2-1-segern mot Örebro, men den sistnämnde byttes ut i mitten av den andra halvleken.

Örebro SK
Hussein Ali (2002) startade för Örebro i 1-2-förlusten mot Varberg, och byttes sedan ut på tilläggstid.